dbbroker

Лидерът в автомобилното застраховане!

Телефон за връзка: 088 767 1681

Масирани проверки за „Гражданска отговорност"

12 2011

„Пътна полиция" започва масирани проверки за задължителната застраховка „Гражданска отговорност" на територията на цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Контролът за сключени задължителни застраховки е традиционен за началото на годината. Целта е да се повишат критериите за сигурност по пътищата.

Според изискванията договор за „Гражданска отговорност" на автомобилите е длъжен да сключи всеки собственик на моторно превозно средство, регистрирано в България, което не е спряно от движение, дори и то да не се движи по пътната мрежа.

От МВР отчитат, че въпреки осъществяваната до момента контролна и наказателна дейност, процентът на незастрахованите моторни превозни средства остава твърде висок. По данни на Гаранционния фонд към 30 октомври 2011 г. в повечето региони в страната автомобилите с валидна застраховка „Гражданска отговорност" са под 80%.

В София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора и Габрово този процент е по-голям. В Кюстендил, Видин, Враца, Благоевград, Ловеч, София-област, Кърджали, Силистра, Монтана и Перник притежаващите „Гражданска отговорност" са под 70 % от регистрираните.

Нашите партньори